Vianočné cukrovinky 5x inak

Klasické vianočné pečivo a jeho pečenie máte iste v malíčku. Ak vám príde, že pečiete stále rovnako a pre niekoho možno aj nudne, je ideálny čas to zmeniť. Vianočné pečivo môže byť jedinečné. Skúste ho vytvoriť päťkrát inak. A ešte s prihliadnutím na to, aby bolo zdravé.

Použite celozrnnú múku

Tiež pri pečení používate len klasickú bielu múku? Tá nepatrí k najzdravším. Ak hľadáte možnosti inovácie, skúste použitie celozrnnej múky. Aj z nej vám bude vianočné pečivo dokonale chutiť. Navyše oceníte celkom vysoký obsah vlákniny, ktorý je plusom pre vaše zažívanie. A do akého pečiva sa hodí najviac? Trebárs do rožtekov.

Upečte si marokánky

Tiež máte rada túto pochúťku? Ak áno, prečo ju neupéct na Vianoce, ako súčas vášho pečivo? Nie je to nič zložité. Ak sa budeme držať zdravé varianty, využite k príprave špaldovú múku a tiež trstinový cukor. Ďalej už len pripravte mandle, hrozienka, orechy a môžete sa pustiť do práce.

Naučte sa zladiť aj inak

Vadí vám, že sa do vášho vianočného pečiva spotrebujú kilogramy cukru? Potom sa naučte zladiť iným spôsobom. Čo môže pomôcť? Dobrou alternatívou je med, ktorý sa hodí použiť napríklad u vyššie spomínaného tipu. Tiež môžete ako alternatívu cukru použiť nasekané datle. Sú zdravšie, a pokiaľ ide o Vianoce, tak do daných sviatkov i tematicky zapadajú.

Využite ovsených vločiek

Máte ovsené vločky spojené predovšetkým s vašou raňajkami? Sú aj iné možnosti použitia. Dokonca z nich môžete piecť. Ako na to? Stačí zmiešať vločky, med, kokos a sušené ovocie. Táto zmes poslúži ako základ rôznych tvarov, ktoré vložíte do rúry a zaujímavé cukrovinky je na svete.

Raw? Prečo nie

Tento trend sa dostáva stále viac do popredia. Chcete ho vyskúšať a pre seba a svojich hostí vytvoriť i nepečené vianočné pečivo? Začnete jednoducho. Skúste mleté ​​mandle a kokos, trochu citróna, javorový sirup a máte základ na zaujímavú vianočnú pochúťku.

Publikované: 06. 12. 2017

Kategória: Ostatní

Autor: Tereza Havelková